CO2-neutraal naar stadse horeca

bubble-post-fiets

Sinds augustus bezorgt de nieuwgevestigde stadsdistributeur Bubble Post de bijzondere mediterrane producten van importeur Olijfbedrijf geheel CO2-neutraal bij horecabedrijven in Rotterdam. Hiermee verlagen de twee bedrijven de fijnstof- en CO2-uitstoot en dragen ze bij aan de leefbaarheid van de stad.

Bubble Post

Het van oorsprong Belgische bedrijf Bubble Post specialiseert zich sinds 2014 in CO2-neutrale stadslogistiek. Vanuit een depot buiten de milieuzone brengt de distributeur de producten voor hun klanten naar retailers, horeca en andere bedrijven in het centrum van de stad. Daarbij wordt gebruik gemaakt van emissievrije voertuigen, vooral cargo-bikes. ‘Door CO2-uitstoot en congestie te verminderen, willen we de leefbaarheid in de stad vergroten,’ stelt Jaap van den Bosch, binnen Bubble Post verantwoordelijk voor Sales Development. In België is het bedrijf inmiddels actief in de dertien grootste steden. In ons land gingen de afgelopen jaren vestigingen in Amsterdam en Utrecht van start. In april van dit jaar volgde Rotterdam.

Olijfbedrijf

Een van de eerste nieuwe klanten die Bubble Post in de Maasstad kon verwelkomen was de Bussumse groothandel Olijfbedrijf. Olijfbedrijf importeert mediterrane producten, exclusief voor de horeca: bijzondere olijven, olijfolieën en andere delicatessen. De in 2009 opgerichte onderneming bedient inmiddels zo’n 130 horecabedrijven verspreid over Nederland. Aanvankelijk beleverde eigenaar Gregor Christiaans zijn klanten eigenhandig met een busje. ‘Toen mijn bedrijf groeide, kreeg ik de gelegenheid om een zeer gewenste duurzame stap te zetten: schone distributiepartners vinden voor de grotere steden,’ vertelt hij. ‘In Amsterdam en Utrecht was dat al gelukt, maar in Rotterdam nog niet.’

Gemeente

Bij zijn zoektocht dit voorjaar stuitte Christiaans op de website van Logistiek 010 en plaatste daar een oproep. De gemeente bracht vervolgens een verbinding met Bubble Post tot stand. Toen de twee bedrijven deze zomer om tafel zaten, werd al snel duidelijk dat er een match was. ‘Voor mij is het niet alleen belangrijk dat Bubble Post duurzaam rijdt en gewend is met voedsel te werken,’ zegt Christaans. ‘Omdat het om bijzondere producten gaat, is het ook van belang dat bezorgers zorgvuldig met mijn klanten omgaan.’ ‘En dat,’ vult Van den Bosch van Bubble Post aan, ‘is bij ons een van de speerpunten. We noemen onze bezorgers niet voor niets heroes. Deze helden selecteren we mede op hun sociale vaardigheden.’

Toekomst

Beide partijen zetten voor de komende jaren in op groei. Voor Olijfbedrijf gaat het daarbij om groei van het aantal klanten, onder andere in Rotterdam, en om groei van de duurzame belevering in de omgeving van de Maasstad. Bovendien biedt de schaalgrootte van Bubble Post mogelijk voordelen voor de toekomst. Bubble Post focust zich momenteel op gekoelde zendingen en op uitbreiding naar Den Haag en de Brabantse steden Breda, Tilburg, Den Bosch en Eindhoven.

Meer informatie

Wilt u meer weten over Olijfbedrijf. Kijk dan op www.olijfbedrijf.nl. Wilt u meer informatie over Bubble Post? Bezoek dan www.bubblepost.nl.


Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Plugin 010 - Het kennisevenement van Logistiek 010 - Donderdag 30 maart - Laat ons weten of je er bij bent!