Elektrisch verhuizen: ‘Het goede voorbeeld geven’

elektrische-vrachtwagen

Mondial Movers is een landelijke verhuisorganisatie en zet als convenantpartner stevig in op elektrisch verhuizen in de regio Rotterdam. Elektrisch verhuizen raakt steeds meer ingeburgerd: zowel particuliere als zakelijke klanten maken gebruik van deze optie. Mondial Movers laat haar klanten aan het woord over hun motivatie om elektrisch te verhuizen en de mogelijkheden die Mondial Movers daarvoor biedt.

Bas Niese, managing partner bij Kraaijvanger Architects, vertelt over zijn ervaring: “Onze roots liggen echt in Rotterdam. Sinds de oprichting in 1927 hebben we altijd met het kantoor in de stad gezeten. We hebben ook veel ontwerpen mogen maken voor gebouwen in Rotterdam.” Anno 2021 zijn er 65 mensen werkzaam bij het architectenbureau en worden er projecten uitgevoerd in Rotterdam, de Benelux en ook daarbuiten. Duurzaamheid en circulariteit vormen daarbij de rode draad. “Wij staan aan de voet van de ontwikkeling van nieuwe gebouwen. Daarbij zijn we ons terdege bewust van onze verantwoordelijkheid: wij willen de wereld niet extra belasten en proberen daar in de ontwerpen van onze gebouwen rekening mee te houden. Circulariteit is daarbij een belangrijk uitgangspunt.”

Bewuste keuze

Niet alleen in het werk voor klanten worden duurzame keuzes gemaakt, dit gebeurt ook in de interne bedrijfsvoering, bijvoorbeeld als het gaat om energieverbruik en mobiliteit. “Toen wij besloten om eind 2019 te gaan verhuizen van het Kruisplein naar Blaak 40 zijn we bewust op zoek gegaan naar een partij die dat op een verantwoorde manier kan doen. Als we zelf zoveel bezig zijn met duurzaamheid willen we niet voor onze verhuizing een stinkende dieselwagen door de stad laten rijden.” Zodoende kwam het bureau terecht bij Mondial R. Vlot & Zn. Verhuizingen. Het verhuisbedrijf maakt onderdeel uit van Mondial Movers, een landelijke verhuisorganisatie. Mondial Movers was in 2011 het eerste verhuisbedrijf dat een volledig elektrische verhuiswagen in gebruik nam. Sindsdien is het elektrische wagenpark verder uitgebreid. In de regio Rotterdam verzorgt Mondial R. Vlot & Zn. elektrische verhuizingen.

‘Betere toekomst’

Niet alleen zakelijke, maar ook particuliere klanten maken steeds meer gebruik van deze optie, zoals Ruud van Sloten. “Ik werk zelf bij een adviesbureau voor elektrisch vervoer (EVConsult) en voor mij was de keuze dan ook snel gemaakt. De enige vraag die ik had was of het mogelijk is om van Rotterdam naar Gorinchem elektrisch te verhuizen. Dat bleek zo te zijn.” Tien jaar geleden rolde Ruud via zijn werk in de wereld van elektrisch rijden. Via een adviesbureau was hij betrokken bij een plan van de Rijksoverheid in 2009 om elektrisch vervoer te stimuleren. Destijds was er nog weinig op dat gebied. Een enkele elektrische auto, een laadpaal zo groot als een telefooncel: alles stond nog in de kinderschoenen. “Van begin af aan vond ik het interessant om hierbij betrokken te zijn. Het is een innovatieve branche en de ontwikkelingen volgen zich snel op. Je werkt letterlijk aan een duurzame en betere toekomst.” Gezien zijn betrokkenheid bij elektrisch rijden op zakelijk vlak, was het voor de hand liggend om voor zijn eigen verhuizing te kiezen voor zero emissie: “You have to practice what you preach.”

Info: www.mondial-movers.nl

 


Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Plugin 010 - Het kennisevenement van Logistiek 010 - Donderdag 30 maart - Laat ons weten of je er bij bent!