Focus op het nieuwe rijden

verkeersschool-van-buuren

Verkeersschool Van Buuren is gevestigd in Pijnacker en verzorgt meer dan 100 opleidingen: van regulier tot groot rijbewijs tot chauffeurstraining. Zowel de theorie als de praktijk. De rijlessen en trainingen doorkruisen meer dan eens de binnenstad van Rotterdam. Zuinige voertuigen zijn dus een must voor de rijschool. Naast zuinige voertuigen, ligt de focus in de rijopleidingen van steeds meer op zuinig rijden. Verder kunnen beroepschauffeurs uit regio Rotterdam bij Van Buuren terecht voor hun nascholing. Waarbij vraag naar zuinig rijden groot is.

Het nieuwe rijden is populair

Beroepschauffeurs met een rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) moeten elke 5 jaar 35 uur nascholing volgen. Deze nascholing wordt aangeduid met code 95 en is verplicht voor alle beroepschauffeurs in de Europese Unie (EU) én alle beroepschauffeurs die in de EU werken. ‘Bij Van Buuren kunnen beroepschauffeurs hun nascholing volgen,’ vertelt Fedor de Bock, Commercieel Adviseur Opleidingen bij Van Buuren. ‘Chauffeurs kiezen zelf welke module zij volgen. Dat is bijvoorbeeld een bijscholing manoeuvreren of defensief rijden. Populairste cursus op dit moment is Het nieuwe rijden. Daar is echt een run op. Deze nascholing focust op zuinig en milieubewust rijden. Omdat het onderwerp zó populair is, organiseren we zelfs speciale chauffeursdagen op locatie.’

Meer aandacht voor het nieuwe rijden

Het nieuwe rijden is ook niet meer weg te denken uit de rijopleidingen van Van Buuren. De Bock: ‘In de praktijklessen houdt dat onder andere in dat we mensen leren om de auto uit te laten rollen in plaats van te remmen. Bijvoorbeeld bij een rotonde of oranje stoplicht. Ook leren we cursisten om sneller door te schakelen naar een hogere versnelling.’ Daarnaast investeerde Van Buuren de afgelopen jaren in schonere en zuinigere voertuigen. Zo werden er veel automaten aangeschaft én vrachtwagens met de allernieuwste roetfilter. Ten slotte wordt er ook intern veel aandacht aan het nieuwe rijden.

Van Buuren en ECOSTARS

‘Als verkeersschool zijn we niet de usual suspect als het om ECOSTARS gaat. Maar onderschat niet hoeveel kilometers wij per jaar maken,’ vertelt Patrick van der Wilden, Marketingmedewerker bij Van Buuren. ‘Een gemiddelde lesvrachtwagen rijdt zo’n 40.000 a 50.000. InvesteInterne linkren in schone logistiek is voor ons dus zeker interessant. Dat kan zomaar een hele hoop brandstof schelen. Daarmee besparen we op kosten en stoten we minder CO2 uit. Daar profiteert het milieu dan weer van. Bij ECOSTARS ben ik uiteindelijk via-via terechtgekomen. Omdat de visies en standpunten van ECOSTARS overeenkomen met die van ons, heb ik direct contact opgenomen. Voordat ik het wist hadden we een audit én kregen we 4 ECOSTARS. Daar ben ik erg trots op. Ook omdat we de eerste verkeersschool in het rijtje zijn.’

Meer informatie en aanmelden

Wilt u meer weten over de nascholing code 95? Bekijk de website van verkeersschool Van Buuren. Of wilt u zich net als Van Buuren aansluiten bij het ECOSTARS-programma? Dat kan. U leest er meer over op de pagina ECOSTARS.


Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Plugin 010 - Het kennisevenement van Logistiek 010 - Donderdag 30 maart - Laat ons weten of je er bij bent!