100% emissievrij vrachtverkeer

rotterdam-centraal-station-met-vrachtwagen

Sinds 27 juni rijden er in Rotterdam twee opmerkelijke vrachtwagens rond. Wat direct opvalt, is dat ze nauwelijks geluid maken. Deze zware voertuigen zijn dan ook 100% elektrisch. Ze zijn op de weg gebracht door BREYTNER, Europa’s eerste bedrijf dat zich volledig toelegt op zero emission transport. Lang zal het niet bij deze twee trucks blijven. BREYTNER heeft de ambitie om alle grote binnensteden in Nederland volledig emissievrij te gaan beleveren.

De trucks

De basis van de elektrische bakwagens is een reguliere distributietruck. Ze hebben evenveel laadvermogen en nemen even makkelijk een krappe bocht. Hierdoor zijn ze uitstekend geschikt voor distributie in de drukke binnenstad. Zowel voor levering aan particulieren als aan bedrijven. De vrachtwagens hebben een laadklep en zijn volledig luchtgeveerd. Met hun 19 ton laadvermogen, zijn het de grootste, volledig elektrische vrachtwagens van Europa.

Slimme logistiek

BREYTNER maakt gebruik van wissellaadbakken. Een leverancier van buiten de stad, kan het vervoer tot aan de stad conventioneel uitvoeren. Aan de noord- en zuidkant van Rotterdam heeft BREYTNER zogenaamde Logistieke Ontkoppel Punten (LOP) opgezet. Hier kunnen de wissellaadbakken snel en veilig worden overgezet op de elektrische trucks. De voertuigen van BREYTNER hebben voldoende actieradius om de hele dag de binnenstad te beleveren.

Volledig emissievrij en milieubewust

Niet alleen de trucks zelf zijn 100% emissievrij, ook de benodigde elektriciteit is volledig schoon. Voor het opwekken hiervan heeft BREYTNER eigen zonnepanelen. Door de diensten van BREYTNER te gebruiken, laten bedrijven duidelijk zien dat ze serieus werk maken van duurzaamheid. Twee grote bekende retailers zijn al met BREYTNER in zee gegaan.

BREYTNER en Green Deal 010

‘Toen wij onze eerste gedachten voor BREYTNER op papier zetten, hebben we direct gezocht naar aanknopingspunten,’ zegt BREYTNER directeur Baartmans. ‘Die vonden we in de Rotterdamse Green Deal. Een initiatief dat ons streven naar Zero Emission Stadslogistiek deelt. Dat we nu officieel toetreden als koploper, is de kers op de taart.’ Met de komst van BREYTNER is de Green Deal ondertekend door zes regionale transportbedrijven, TNO en de gemeente.

Wilt u ook gebruikmaken van de dienstverlening van BREYTNER? Neem dan contact met Marie-José Baartmans via mjbaartmans@breytner.com of ga naar de website van BREYTNER.


Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Plugin 010 - Het kennisevenement van Logistiek 010 - Donderdag 30 maart - Laat ons weten of je er bij bent!