Verantwoord transport wereldwijd

vrachtwagens

De hele wereld staat met elkaar in verbinding. Goederen worden getransporteerd via wegen, water en lucht. Niet voor niets is het motto van Braanker Logistics ‘Qua patet orbis’: Zo wijd de wereld strekt. En dat zo verantwoord mogelijk. Onlangs zijn zij hiervoor beloond met vijf Ecostars. Hoe? Door elke dag op zoek te gaan naar verantwoorde logistieke oplossingen.  

De meest economische oplossing

Braanker houdt veranderingen in de markt altijd in de gaten. Chris Braanker, Managing director: ‘In de loop van de jaren is de logistieke markt ontzettend veranderd. Waar je voorheen je producten bij wijze van spreken bij je buurman kocht, koop je diezelfde producten nu net zo makkelijk in India of China. Dat heeft natuurlijk zijn weerslag op de logistiek. Wat zijn nu de logistieke wensen van de klant? En hoe kunnen wij daar zo economisch en verantwoord mogelijk op inspelen? Wij bedienen onze klant door zo goed mogelijk verschillende vormen van logistiek in te zetten.’

Chauffeurs met een duurzame mindset

Op het verbruik van schepen en vliegtuigen heeft Braanker geen invloed. Maar op de CO2-uitstoot van het wegtransport wel. Dat houdt Braanker niet alleen in de hand met Euro 5- en 6-voertuigen, maar ook met speciale trainingen gericht op duurzaam rijden. Het bedrijf traint haar eigen chauffeurs en biedt deze trainingen ook aan voor derden. Braanker monitort structureel het rijgedrag van haar chauffeurs via de boordcomputer in de vrachtwagen. Daarbij kijken ze onder andere naar snelheid, het gebruik van de cruise control, uitrollen en remgedrag. Chauffeurs krijgen periodiek een rapportcijfer, waarbij de norm een 9 is. Dit motiveert hen om duurzamer te rijden, waardoor ze minder brandstof verbruiken, minder schade hebben én relaxter achter het stuur zitten.

Vijf Ecostars

Braanker investeert in duurzame en schone logistiek. Onder andere door optimaal te plannen en zendingen samen te voegen met andere bedrijven. Op die manier beperkt de logistiek dienstverlener het aantal kilometers tot een minimum. Ook het aanhouden van een minimumnorm van Euro 5 helpt bij de vermindering van CO2-uitstoot. 80% van Braankers trucks is zelfs al Euro 6. Hierdoor is Braanker een van de bedrijven met de hoogste score: 5 sterren. ‘Duurzaam transport is voor ons geen doel op zich, maar een manier van werken. Het zit in onze genen’, aldus Chris Braanker.

Meer informatie en aanmelden?

Wilt u meer weten over Braanker Logistics? Bezoek dan de website, braanker.com. Wilt u zich net als Braanker aansluiten bij het Ecostars-programma? Dat kan. U leest er meer over op de pagina Ecostars.


Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Plugin 010 - Het kennisevenement van Logistiek 010 - Donderdag 30 maart - Laat ons weten of je er bij bent!