Nijman/Zeetank International Logistic Group

Ecostars leden

Nijman/Zeetank International Logistic Group is een logistieke dienstverlener met vestigingen en Nederland, Groot-Brittannië en Polen. Al jarenlang zoeken wij naar duurzame oplossingen en proberen wij het –toch al zo zwaar belaste- milieu zo min mogelijk te belasten.

Niet alleen door het gebruik van andere modaliteiten (spoor, water) proberen wij onze CO2-emissie en uitstoot van fijn stof te reduceren, we investeren in technische innovaties om onze trucks zo veel mogelijk kilometers af te laten leggen met zo weinig mogelijk brandstof. Zo monteren wij al sinds 2007 enkellucht banden op onze trucks. Hiermee wordt de rolweerstand lager wat het brandstofverbruik positief beïnvloedt. Daarnaast draagt dit bij aan een lager eigen gewicht, waardoor er meer lading vervoert kan worden door minder voertuigen. Al sinds de jaren 80 maken we gebruik van boordcomputers in onze voertuigen waarop, op steeds meer geavanceerde manieren, brandstof verbruik te monitoren en te coachen is.

Onlangs is er weer geinvesteerd en worden al onze Euro 3 trucks vervangen door Euro 6 trucks. Maar naast het investeren in de nieuwste technieken zoeken we in alle bedrijfsprocessen naar efficiency verbeteringen en naar veilige(re) en duurzame(re) oplossingen.

Frits C. Bakker


Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Plugin 010 - Het kennisevenement van Logistiek 010 - Donderdag 30 maart - Laat ons weten of je er bij bent!