Parcls.com

Convenantpartners

Met de ongekende groei van e-commerce, neemt de druk op steden, stedelingen én vervoerders toe om pakketten accuraat, duurzaam en betaalbaar te bezorgen. Parcls.com biedt jou als buurtbewoner of lokale ondernemer een betrouwbaar punt in de wijk, waar je al jouw pakketten kunt laten afleveren. Zodat jij ze op een geschikt moment kunt afhalen. Of thuis laten bezorgen. Zero emissie. Voordeel: je hoeft niet meer thuis te wachten op je pakket, want Parcls heeft ruime openingstijden en accepteert al jouw pakketten. Mocht afhalen niet lukken, dan bezorgen wij tot een kwartier nauwkeurig op een door jou gekozen tijdstip en plek.

www.parcls.com

Actiepunten Convenant ZES

1. Heeft de intentie om in 2020 een city hub / superstore te openen in Rotterdam. De Parcls city hub is een buurtpunt waar tot 50.000 huishoudens op kunnen worden aangesloten, die daar al hun pakketten kunnen laten bezorgen om later af te halen, of emissievrij (per elektrische fiets / minibus) thuisbezorgd te krijgen. Hiermee kan een rittenreductie van circa 30% bereikt worden. Daarbij haalt een derde van de gebruikers pakketten gebundeld op, dat nog een extra reductie oplevert van verkeersbewegingen.

2. Deelt kennis, ervaringen en voorbeeldcases op het gebied van emissievrije stadslogistiek met de sector, o.a. via de community Logistiek 010.

3. Communiceert naar leden/achterban/partners over eigen acties en voortgang van het convenant en over het Stappenplan Zero Emissie Stadslogistiek.


Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Plugin 010 - Het kennisevenement van Logistiek 010 - Donderdag 30 maart - Laat ons weten of je er bij bent!