Renewi Nederland

Ecostars leden

Renewi is een leidend waste-to-productbedrijf dat met ruim 8.000 medewerkers iedere dag nieuw leven geeft aan gebruikte materialen. Met ons uitgebreide netwerk zijn we altijd dicht bij onze klanten.

Renewi denkt anders over afval en ziet het als een kans. Onze jarenlange kennis en ervaring, gecombineerd met een breed scala aan diensten, zorgt er voor dat we duurzame, pragmatische recyclingoplossingen kunnen aanbieden. Met innovatie en gebruik van de nieuwste technologie zetten we afval weer om tot bruikbare materialen, zoals gerecycled papier, metaal, kunststof, glas, hout, bouwstoffen, compost en energie. Op die manier winnen we uit het afval van vandaag, de grondstoffen van morgen. Het resultaat van ons werk is minder afval en vervuiling, slimmer (her)gebruik van schaarse grondstoffen en minder CO2-uitstoot. Zo dragen we bij aan een schonere, circulaire wereld waarin afval niet meer bestaat.

Renewi is in 2017 ontstaan na de fusie van Shanks Group (waaronder o.a. KLOK Containers) met Van Gansewinkel Groep. Bezoek onze website voor meer informatie: www.renewi.com

Duurzaam onderweg

Bij Renewi richten we ons op het gehele afvalverwerkingsproces, van inzameling en transport tot het verwerken en recyclen van het afval. We beseffen ons goed dat onze transportbewegingen een grote impact hebben op het milieu. Daarom zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe & innovatieve manieren om ons transport zo duurzaam mogelijk te laten verlopen. We investeren continu in een schoon wagenpark. Euro-6 vrachtwagens zijn de schoonste voertuigen voor wat betreft de uitstoot van schadelijke stoffen. Inmiddels bestaat maar liefst 90% van onze vloot uit deze vrachtwagens. Een betere wereld begint bij jezelf en met deze duurzamere vloot dragen we hieraan bij.

Ook willen we onze inzamelroutes continu verbeteren. Door deze op een efficiëntere manier in te delen, vermijden we dubbele routes en besparen we jaarlijks 420.000 liter brandstof, een besparing die gelijkstaat aan ongeveer 1.300.000 kilometer op de weg. Dat is ongeveer vier keer de afstand tussen de aarde en de maan.


Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Plugin 010 - Het kennisevenement van Logistiek 010 - Donderdag 30 maart - Laat ons weten of je er bij bent!