Roadrunner Koeriersdiensten

roadrunner-koeriersdiensten-convenantpartner-logo
Convenantpartners Ecostars leden

Al ruim dertig jaar verzorgt Roadrunner/Kappa Koeriers zendingen die tijdkritisch zijn of waarvan de opdrachtgever 100% leveringsbetrouwbaarheid verwacht. Daarnaast zijn we inmiddels bijna 5 jaar actief als stadrand distributie punt. Onder de vlag van Binnenstadservice zijn we ontvangende partij voor goederen met als eindbestemming het centrum van Rotterdam. Deze goederen brengen wij gebundeld en met schone voertuigen de stad in. De klanten kunnen hun recyclebare verpakkingsmaterialen aan ons meegeven, zodat de retourkilometers niet met een leeg voertuig worden afgelegd.

Wouter Blok van Roadrunner:

Fantastisch dat Roadrunner de eerste koerier is met de hoogst haalbare score van vijf Ecostars. Een officiële erkenning dat we ons wagenpark en bedrijfsprocessen op een duurzame manier hebben ingericht. Ik vind het vooruitstrevend van de gemeente Rotterdam dat zij een objectieve Europese waardering hanteert om professionele weggebruikers op duurzaamheid te toetsen. Voor partijen die minder bekend zijn met de materie is nu in één oogopslag duidelijk welke vervoersorganisatie zich op het gebied van duurzaamheid onderscheidt met de meeste sterren. De hoge waardering komt voor ons niet uit de lucht vallen. Anders omgaan met mobiliteit zit in al onze bedrijfsprocessen verankerd. Bij de samenstelling van ons wagenpark is naast betrouwbaarheid, vermindering van CO2 uitstoot een belangrijk aanschafcriterium. Het is een bijna Cruyffiaanse wijsheid dat: “wat je niet uitstoot, je ook niet hoeft te compenseren.

Wouter Blok, operationeel directeur van Roadrunner en Edward Dees, projectleider ECOSTARS Rotterdam hebben in aanwezigheid van consultant Niki Sie van het Electrisch Vervoers Centrum de vijf-sterren sticker aangebracht op de elektrische Berlingo die rijdt voor Binnenstadservice.

Actiepunten Convenant ZES

  1. Breidt de activiteiten van de mini-hub aan de stadsrand verder uit, in combinatie met elektrisch vervoer.
  2. Vervangt een bakwagen < 3.5 ton met laadlift door een elektrisch aangedreven exemplaar. Deze wordt voor koerierswerkzaamheden ingezet, vooral regionaal.
  3. Deelt kennis, ervaringen en voorbeeldcases op het gebied van emissievrije stadslogistiek met de sector, o.a. via de community Logistiek 010.
  4. Communiceert naar leden/achterban/partners over eigen acties en voortgang van het convenant en over het Stappenplan Zero Emissie Stadslogistiek.

Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Plugin 010 - Het kennisevenement van Logistiek 010 - Donderdag 30 maart - Laat ons weten of je er bij bent!