Verstegen Spices & Sauces

verstegen-spices-en-sauces
Ecostars leden

Verstegen Spices & Sauces B.V. is een familiebedrijf actief in de specerijen markt sinds 130 jaar. Verstegen heeft bijna 400 mensen in dienst en het aanbieden van de beste kwaliteit smaakmakers is haar core business. Lekker eten is een van de leukste dingen die er is en onze producten en concepten maken dat alleen maar nog leuker. Om dit te bereiken leveren we aan elk segment van de voedingssector: industrie, foodservice, vers distributie en retail.

Al lange tijd is Verstegen actief op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo is de inpandige sociale werkvoorziening sinds de start in 2002 behoorlijk gegroeid. Een vaste kern van bijna 75 personen werkt met veel plezier bij Verstegen. Verstegen wil graag kansen bieden aan toekomstige generaties. Daarom heeft Verstegen een ambitieus onderwijs plan. In 2013 is er een samenwerking met MBO school Life Lentiz te Schiedam gestart. Een opleiding tot operator in de levensmiddelenindustrie op MBO niveau drie is het resultaat. Een ander project is de Food Innovation Academy. Het doel is jongeren te stimuleren om in de levensmiddelenindustrie te gaan werken. Als eerste is er gestart met een logistieke opleiding op MBO niveau. De leerlingen krijgen twee dagen per week les in de leslokalen van de Verstegen Academy. Deze lessen worden deels ingevuld door Verstegen. Verstegen medewerkers van verschillende afdelingen verzorgen ook enkele colleges.

Verstegen is zich erg bewust van de rol die het speelt in de supply chain en de verantwoordelijkheid die dat met zich meebrengt. In die supply chain wil Verstegen dan ook impact maken. Specerijen en kruiden komen van over de hele wereld en duurzaamheidsissues die relevant zijn verschillen van land tot land en van product tot product. Verstegen heeft er voor gekozen de aandacht in eerste instantie te richten op Indonesië maar andere landen komen mogelijk later ook aan bod. De op te pakken specerijen worden in samenspraak met stakeholders bepaald. De issues kunnen betrekking hebben op het milieu (watermanagement, biodiversiteit, gebruik van agrochemicals) maar ook sociale issues (eerlijk inkomen, mensenrechten).

De stip op de horizon is CO2 neutraal. Veel maatregelen die hiervoor genomen kunnen worden, zijn ingevoerd. Inmiddels zijn de milieuvraagstukken een vast onderdeel van de bedrijfsvoering en wordt hier over gerapporteerd in de vorm van een milieubarometer. In deze barometer (ontwikkeld door Stichting Stimular) wordt de CO2-uitstoot per kg product weergegeven alsmede ook per thema. Dit biedt de mogelijkheid heel gericht aan energiebesparingsprojecten te werken.

Het bedrijf heeft een eigen wagenpark die het goederenvervoer naar klanten toe uitvoert. Het hele wagenpark is voorzien van Euro 5 en Euro 6 motoren. De chauffeurs worden gevolgd in hun rijgedrag en controleren wekelijks de bandenspanning. Natuurlijk krijgen ze jaarlijks opfris cursussen zoals antislip, maar ook zuinig rijden. Verstegen is trots op het wagenpark en op de chauffeurs!

Meer info: www.verstegen.nl


Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Plugin 010 - Het kennisevenement van Logistiek 010 - Donderdag 30 maart - Laat ons weten of je er bij bent!