Kennis

Welkom bij kennis Logistiek 010

Logistiek 010 is een kennishub. Informatie over Zero Emissie Stadslogistiek vind je hier in de vorm van nieuws, artikelen en cases. In de cases vertellen partners hoe zij te werk gaan op weg naar nul. Want kennis en ervaringen uitwisselen en elkaar zo verder brengen op weg naar nul, is waar het om gaat bij Logistiek 010.

Filter resultaten

Eerste 100% elektrische 50 tons trekker-oplegger combinatie in gebruik

In Rotterdam is vandaag een elektrische vrachtwagen in gebruik genomen die maar liefst 50 ton aan materiaal kan vervoeren. Dit is de eerste elektrische van dit formaat die in Nederland rijdt.

Ga naar evenement Eerste 100% elektrische 50 tons trekker-oplegger combinatie in gebruik
Schone logistiek nieuws

Elektrisch verhuizen: ‘Het goede voorbeeld geven’

Mondial Movers is een landelijke verhuisorganisatie en zet als convenantpartner stevig in op elektrisch verhuizen in de regio Rotterdam. Elektrisch verhuizen raakt steeds meer ingeburgerd: zowel particuliere als zakelijke klanten maken gebruik van deze optie. Mondial Movers laat haar klanten aan het woord over hun motivatie om elektrisch te verhuizen en de mogelijkheden die Mondial […]

Ga naar evenement Elektrisch verhuizen: ‘Het goede voorbeeld geven’
Schone logistiek cases

Nieuwe subsidie voor innovaties in transport

De Rijksoverheid introduceert een nieuwe subsidie voor de ontwikkeling van duurzaam vervoer. Ondernemers die werken aan een transport- of werktuigoplossing voor uitstootvrije of -verminderende technieken kunnen in aanmerking komen voor de subsidieregeling DKTI-transport.

Ga naar evenement Nieuwe subsidie voor innovaties in transport
Slimme logistiek Voordelen nieuws

Rotterdam tekent nationale uitvoeringsagenda stadslogistiek

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, brancheorganisaties en gemeenten hebben afspraken gemaakt voor een geharmoniseerde invoering van de ZES-zones, vandaag tekenden zij daarom de uitvoeringsagenda stadslogistiek. Uniforme regels moeten een lappendeken aan regels tussen de verschillende steden voorkomen.

Ga naar evenement Rotterdam tekent nationale uitvoeringsagenda stadslogistiek
Schone logistiek Slimme logistiek Regelgeving nieuws

De kortste weg naar efficiëntie: over water

Een waterwoning bouwen én in zijn geheel over water laten transporteren. Het was een dubbele primeur voor BIK Bouw. Op 18 november 2020 zwaaide de aannemer van het bijzondere project de laatste woningen uit op de bouwplaats. In totaal gingen achttien lofts over de Nieuwe Maas op weg naar hun ligplaats in de Nassauhaven, waar […]

Ga naar evenement De kortste weg naar efficiëntie: over water
Slimme logistiek Voordelen cases

20 januari: webinar efficiënte afval- en retourstromen in de bouwlogistiek

Op 20 januari van 15:30 tot 16:30 uur organiseert De Verkeersonderneming een webinar over efficiënte afval- en retourstromen in de bouw. Reststromen zijn, mits goed benut, geld waard en kunnen veelal worden hergebruikt. 

Ga naar evenement 20 januari: webinar efficiënte afval- en retourstromen in de bouwlogistiek
Schone logistiek Slimme logistiek nieuws

Bouwen op een ‘postzegel-bouwplaats’

BIK bouw optimaliseert bouwlogistiek Hulstkampgebouw Het rijksmonument Hulstkampgebouw, gevestigd op het Noordereiland, wordt sinds 2019 door BIK bouw gerenoveerd. Aanliggend worden 28 nieuwe appartementen gebouwd. Een groots project, met een klein bouwterrein. “Een postzegel,” zegt projectleider Olaf de Langen met een knipoog. Optimalisatie van de logistiek is daarom erg van belang. “En omdat we klaar […]

Ga naar evenement Bouwen op een ‘postzegel-bouwplaats’
Schone logistiek Slimme logistiek cases

Drukte verwacht bij supermarkten; DCMR maakt tijdelijk ‘s nachts bevoorraden mogelijk

De feestdagen komen eraan. De verwachting is dat mensen het thuis gezellig gaan maken. Supermarkten geven aan dat er onvoldoende capaciteit is om de winkels gevuld te houden. Ze hebben gevraagd of ze ook gedurende de nachtperiode mogen bevoorraden. DCMR wil dat, alleen als het echt nodig is, op beperkte schaal mogelijk maken.

Ga naar evenement Drukte verwacht bij supermarkten; DCMR maakt tijdelijk ‘s nachts bevoorraden mogelijk
Regelgeving nieuws

Terugkijken: het online evenement van Logistiek 010

Woensdag 9 december 2020 vond het online evenement van Logistiek 010 plaats. Met bijna 150 deelnemers was het succesvol en inspirerend. Iedereen die het gemist heeft of het graag nog een keer wil zien, kan het evenement met de talkshow en workshops hier terugkijken.

Ga naar evenement Terugkijken: het online evenement van Logistiek 010
Schone logistiek Slimme logistiek Regelgeving Voordelen nieuws

Lab ZES: Rotterdam lanceert subsidieregeling voor innovatie in logistiek

Twee miljoen voor schone en slimme stadslogistiek Rotterdam trekt twee miljoen euro uit voor innovatie in stadslogistiek. Vanaf vandaag kunnen ondernemers aanspraak maken op de nieuwe subsidie Lab Zero Emissie Stadslogistiek (ZES). Hiermee wil de gemeente slimme en schone stadslogistiek stimuleren. Om zo gezamenlijk toe te werken naar een uitstootvrij Rotterdam.

Ga naar evenement Lab ZES: Rotterdam lanceert subsidieregeling voor innovatie in logistiek
Slimme logistiek nieuws

Logistiek 010 is vernieuwd!

Op het moment dat het Convenant ZES op 1 december 2020 werd ondertekend door 57 partners, is de nieuwe website de lucht in gegaan. Logistiek 010 is een community voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden die met logistiek en transport te maken hebben. Op deze website vind je alles over schone en efficiënte stadslogistiek.

Ga naar evenement Logistiek 010 is vernieuwd!
Schone logistiek Slimme logistiek nieuws

Emissievrije stadslogistiek

Rotterdam en andere gemeenten in Nederland werken hard aan het verduurzamen van de stadslogistiek. Twee manieren om dit te bereiken zijn efficiëntere ritten en ritten met schonere voertuigen. Het verschilt per bedrijfssector welke voertuigen worden gebruikt, en welk logistiek systeem wordt gebruikt voor de distributie en levering van goederen. Natuurlijk werkt de gemeente zelf aan […]

Ga naar evenement Emissievrije stadslogistiek
Schone logistiek Slimme logistiek cases

Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Plugin 010 - Het kennisevenement van Logistiek 010 - Donderdag 30 maart - Laat ons weten of je er bij bent!