Snellaadstation Stadionweg nieuwe stap naar schone stad

Wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid) heeft samen met Michiel Langezaal, CEO van Fastned, het snellaadstation aan de Stadionweg in Rotterdam geopend. Dit is het eerste snellaadstation voor elektrische auto’s in Rotterdam. Met het snellaadstation aan de Stadionweg in Rotterdam-Zuid wil de gemeente veelrijders (bijvoorbeeld taxi’s en bestelbussen) ondersteunen bij de overstap naar elektrisch rijden. Hiermee zet de stad een nieuwe stap in de overgang naar schone mobiliteit. Koploper Roadrunner Koeriersdiensten heeft een aantal elektrische bestelbussen en is uitgenodigd om als eerste de bus bij het snellaadstation te laden.

“Met het snellaadstation maken we de overstap naar elektrisch rijden makkelijker voor veelrijders zoals taxi’s en bestelbussen. Daarmee zorgen we voor schonere lucht en een gezondere stad” aldus Bonte.

In 15 minuten tot 200 kilometer bijladen

Rotterdam zet in op elektrisch vervoer om de CO2-uitstoot te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren. Het Fastned snellaadstation krijgt twee hyperchargers waar bestel- en personenauto’s tot 300 kW (dat is bijna 100 keer sneller dan thuis) kunnen opladen. Elektrische auto’s kunnen daarmee in 15 minuten tot wel 200 kilometer bereik bijladen. Er kunnen vier auto’s tegelijk opladen.

Uitbreiden snellaadnetwerk

De gemeente Rotterdam stimuleert de ontwikkeling van snelladers ook op andere plekken, zoals op tankstations. Bij tankstations wordt dit gedaan door bij de veiling van brandstofverkooppunten, indien de locatie groot genoeg is, te eisen dat er naast brandstoffen ook snelladers worden geplaatst.

Bijzonder detail

Het snellaadstation is het eerste snellaadstation in Rotterdam en de 100e van Fastned in Nederland. Naast dit snellaadstation zijn er nog 6 locaties/plekken in Rotterdam waar je aan één of meerdere snelladers kunt snelladen.
Rotterdam zet grote stappen om het vervoer schoner te maken. Naast het stimuleren van snelladen, realiseert de gemeente ook laadpleinen en ‘verschoont’ ze haar eigen wagenpark. Het aantal laadpunten is de afgelopen jaren ook flink uitgebreid; inmiddels zijn er 2.200 laadpunten verspreid over de stad en het aantal laadpunten in parkeergarages wordt de komende jaren tot 1.000 punten uitgebreid.


Initiatief van:

Plugin 010 - Het kennisevenement van Logistiek 010 - Donderdag 30 maart - Laat ons weten of je er bij bent!