Subsidie LabZES

Verkeer-op-de-Erasmusbrug-Rotterdam

De Lab ZES subsidie helpt ondernemers in hun doel van schone en efficiënte stadslogistiek. Projecten in dit kader worden eenmalig financieel ondersteund. Allerlei projecten kunnen in aanmerking komen voor subsidie, mits zij zorgen voor minder ritten met vracht of voor minder uitstoot.

Lab ZES beperkt zich dus niet tot een bedrijfssector of een bepaald soort oplossing of techniek. Je kunt geen Lab ZES subsidie aanvragen als je project in aanmerking komt voor de subsidieregeling voor ritbesparing in de bouwlogistiek van de gemeente Rotterdam of de landelijke aanschafsubsidie voor emissieloze voertuigen.

Daarnaast is het van belang dat projecten nieuwswaarde hebben en dat het projectidee ook door andere partijen kan worden uitgevoerd. Hiervoor is het delen van kennis en resultaten een van de vereisten aan het project.

Voordat je een aanvraag voor subsidie doet, stuur je eerst een projectplan naar de gemeente. Dit heet de vooraanmelding. De gemeente beoordeelt het projectplan of het aan de eisen van de regeling voldoet en stuurt een zogenaamd toetsingsdocument terug. In dat toetsingsdocument staat of het projectplan aan de eisen voldoet en zo niet, of het met eventuele aanpassingen wel aan de eisen kan voldoen.

Klik hier voor meer info over en aanvragen van de subsidieregeling Lab ZES.

 

 


Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Plugin 010 - Het kennisevenement van Logistiek 010 - Donderdag 30 maart - Laat ons weten of je er bij bent!