Subsidie voor efficiënte en schone bouwlogistiek

vrachtwagen-van-breytner-voor-bouwplaats

Gemeente Rotterdam stelt, samen met het Rijk, € 1,3 miljoen beschikbaar om het vervoer van en naar bouwplaatsen in Rotterdam efficiënter en schoner te maken. Met deze stimuleringsregeling willen we ervoor zorgen dat het aantal bouwgerelateerde ritten afneemt. En dat de ritten die wel nog plaatsvinden volledig emissievrij zijn.

De subsidie draagt bij aan de opstartkosten voor efficiënte en schone bouwlogistiek. Elke uitstootvrije of gereduceerde rit voor bouwmaterialen wordt beloond. Bouwers kunnen dit bijvoorbeeld doen door het gebruik van bouwhubs buiten of aan de rand van de stad, waar materialen worden verzameld die vervolgens met optimaal geladen én elektrische voertuigen naar de bouwplaats worden gebracht.
De vergoeding kan oplopen tot maximaal € 150.000,-.

Aanvraag subsidie
Ben je een aannemer van een project in Rotterdam en denk je minimaal 100 ritten te kunnen besparen? Vraag dan direct de subsidie aan via rotterdam.nl/loket/subsidie-bouwlogistiek/. Ook voor lopende projecten kun je een aanvraag indienen, zolang je in de resterende werkzaamheden minimaal 100 ritten kunt besparen.

De subsidie is aan te vragen tot 1 juli 2021. De werkzaamheden moeten binnen zes maanden vanaf de datum van aanvraag starten. 


Blijf op
de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief

Initiatief van:

Plugin 010 - Het kennisevenement van Logistiek 010 - Donderdag 30 maart - Laat ons weten of je er bij bent!