Plug In 010

Plug in en laad jezelf op met kennis, inspiratie, resultaten en lessen uit de praktijk.

Eerste 100% elektrische 50 tons trekker-oplegger combinatie in gebruik

In Rotterdam is vandaag een elektrische vrachtwagen in gebruik genomen die maar liefst 50 ton aan materiaal kan vervoeren. Dit is de eerste elektrische van dit formaat die in Nederland rijdt.

Elektrisch verhuizen: ‘Het goede voorbeeld geven’

Mondial Movers is een landelijke verhuisorganisatie en zet als convenantpartner stevig in op elektrisch verhuizen in de regio Rotterdam. Elektrisch verhuizen raakt steeds meer ingeburgerd: zowel particuliere als zakelijke klanten maken gebruik van deze optie. Mondial Movers laat haar klanten aan het woord over hun motivatie om elektrisch te verhuizen en de mogelijkheden die Mondial […]

Rotterdam tekent nationale uitvoeringsagenda stadslogistiek

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, brancheorganisaties en gemeenten hebben afspraken gemaakt voor een geharmoniseerde invoering van de ZES-zones, vandaag tekenden zij daarom de uitvoeringsagenda stadslogistiek. Uniforme regels moeten een lappendeken aan regels tussen de verschillende steden voorkomen.

20 januari: webinar efficiënte afval- en retourstromen in de bouwlogistiek

Op 20 januari van 15:30 tot 16:30 uur organiseert De Verkeersonderneming een webinar over efficiënte afval- en retourstromen in de bouw. Reststromen zijn, mits goed benut, geld waard en kunnen veelal worden hergebruikt. 

Bouwen op een ‘postzegel-bouwplaats’

BIK bouw optimaliseert bouwlogistiek Hulstkampgebouw Het rijksmonument Hulstkampgebouw, gevestigd op het Noordereiland, wordt sinds 2019 door BIK bouw gerenoveerd. Aanliggend worden 28 nieuwe appartementen gebouwd. Een groots project, met een klein bouwterrein. “Een postzegel,” zegt projectleider Olaf de Langen met een knipoog. Optimalisatie van de logistiek is daarom erg van belang. “En omdat we klaar […]

Terugkijken: het online evenement van Logistiek 010

Woensdag 9 december 2020 vond het online evenement van Logistiek 010 plaats. Met bijna 150 deelnemers was het succesvol en inspirerend. Iedereen die het gemist heeft of het graag nog een keer wil zien, kan het evenement met de talkshow en workshops hier terugkijken.

Logistiek 010 is vernieuwd!

Op het moment dat het Convenant ZES op 1 december 2020 werd ondertekend door 57 partners, is de nieuwe website de lucht in gegaan. Logistiek 010 is een community voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden die met logistiek en transport te maken hebben. Op deze website vind je alles over schone en efficiënte stadslogistiek.

Emissievrije stadslogistiek

Rotterdam en andere gemeenten in Nederland werken hard aan het verduurzamen van de stadslogistiek. Twee manieren om dit te bereiken zijn efficiëntere ritten en ritten met schonere voertuigen. Het verschilt per bedrijfssector welke voertuigen worden gebruikt, en welk logistiek systeem wordt gebruikt voor de distributie en levering van goederen. Natuurlijk werkt de gemeente zelf aan […]

Grote kansen elektrische stadslogistiek

Leefbare binnensteden en het terugdringen van uitstoot vraagt om slimmere stadslogistiek en om emissievrije voertuigen. Omdat het aanbod van elektrische bestelwagens en vrachtauto’s snel toeneemt, ligt voor ondernemers het elektrificeren van het goederenvervoer van en naar de stad voor de hand. Er zijn veel vragen, maar het biedt ook veel kansen.

Plugin 010 - Het kennisevenement van Logistiek 010 - Donderdag 30 maart - Laat ons weten of je er bij bent!