Plug In 010

Plug in en laad jezelf op met kennis, inspiratie, resultaten en lessen uit de praktijk.

Nieuwe subsidie voor innovaties in transport

De Rijksoverheid introduceert een nieuwe subsidie voor de ontwikkeling van duurzaam vervoer. Ondernemers die werken aan een transport- of werktuigoplossing voor uitstootvrije of -verminderende technieken kunnen in aanmerking komen voor de subsidieregeling DKTI-transport.

Rotterdam tekent nationale uitvoeringsagenda stadslogistiek

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, brancheorganisaties en gemeenten hebben afspraken gemaakt voor een geharmoniseerde invoering van de ZES-zones, vandaag tekenden zij daarom de uitvoeringsagenda stadslogistiek. Uniforme regels moeten een lappendeken aan regels tussen de verschillende steden voorkomen.

De kortste weg naar efficiëntie: over water

Een waterwoning bouwen én in zijn geheel over water laten transporteren. Het was een dubbele primeur voor BIK Bouw. Op 18 november 2020 zwaaide de aannemer van het bijzondere project de laatste woningen uit op de bouwplaats. In totaal gingen achttien lofts over de Nieuwe Maas op weg naar hun ligplaats in de Nassauhaven, waar […]

20 januari: webinar efficiënte afval- en retourstromen in de bouwlogistiek

Op 20 januari van 15:30 tot 16:30 uur organiseert De Verkeersonderneming een webinar over efficiënte afval- en retourstromen in de bouw. Reststromen zijn, mits goed benut, geld waard en kunnen veelal worden hergebruikt. 

Bouwen op een ‘postzegel-bouwplaats’

BIK bouw optimaliseert bouwlogistiek Hulstkampgebouw Het rijksmonument Hulstkampgebouw, gevestigd op het Noordereiland, wordt sinds 2019 door BIK bouw gerenoveerd. Aanliggend worden 28 nieuwe appartementen gebouwd. Een groots project, met een klein bouwterrein. “Een postzegel,” zegt projectleider Olaf de Langen met een knipoog. Optimalisatie van de logistiek is daarom erg van belang. “En omdat we klaar […]

Terugkijken: het online evenement van Logistiek 010

Woensdag 9 december 2020 vond het online evenement van Logistiek 010 plaats. Met bijna 150 deelnemers was het succesvol en inspirerend. Iedereen die het gemist heeft of het graag nog een keer wil zien, kan het evenement met de talkshow en workshops hier terugkijken.

Lab ZES: Rotterdam lanceert subsidieregeling voor innovatie in logistiek

Twee miljoen voor schone en slimme stadslogistiek

Rotterdam trekt twee miljoen euro uit voor innovatie in stadslogistiek. Vanaf vandaag kunnen ondernemers aanspraak maken op de nieuwe subsidie Lab Zero Emissie Stadslogistiek (ZES). Hiermee wil de gemeente slimme en schone stadslogistiek stimuleren. Om zo gezamenlijk toe te werken naar een uitstootvrij Rotterdam.

Logistiek 010 is vernieuwd!

Op het moment dat het Convenant ZES op 1 december 2020 werd ondertekend door 57 partners, is de nieuwe website de lucht in gegaan. Logistiek 010 is een community voor bedrijven, kennisinstellingen en overheden die met logistiek en transport te maken hebben. Op deze website vind je alles over schone en efficiënte stadslogistiek.

Emissievrije stadslogistiek

Rotterdam en andere gemeenten in Nederland werken hard aan het verduurzamen van de stadslogistiek. Twee manieren om dit te bereiken zijn efficiëntere ritten en ritten met schonere voertuigen. Het verschilt per bedrijfssector welke voertuigen worden gebruikt, en welk logistiek systeem wordt gebruikt voor de distributie en levering van goederen. Natuurlijk werkt de gemeente zelf aan […]

Plugin 010 - Het kennisevenement van Logistiek 010 - Donderdag 30 maart - Laat ons weten of je er bij bent!